Theatervoorstellingen rondom boeken!
Website:
Uitkoopsommen:

Meer informatie en boekingen:

www.boekentheater.nl
Download
Grootmoeders grote oren
Thema van de Kinderboekenweek 2018: vriendschap. Een nieuwe, spannende en geestige theatervoorstelling van Jacques Vriens. Uit zijn boek GROOTMOEDERS GROTE OREN…. speelt hij twee sprookjes waarin echte én onechte vriendschappen een grote rol spelen. De Wolf en de zeven Geitjes. Een bekend sprookje, maar door de hilarische wijze waarop Jacques Vriens het vertelt én speelt wordt het nieuw en verrassend. En het blijft natuurlijk ook  spannend, want de wolf doet zich voor als de beste vriend van de zeven geitjes…. De Gelaarsde Kat, over Hannes, die er maar slecht vanaf komt als de erfenis wordt verdeeld. Het enige wat hij krijgt is de kat. Wat moet hij daar nou toch mee? Hannes jaagt hem weg en trekt de wijde wereld in. Maar dat brutale beest komt hem zomaar achterna… en dat is maar goed ook, want Hannes is niet zo slim en kan wel een echte vriend gebruiken. Jacques Vriens is een van de bekendste kinderboekenschrijvers van ons land. Zijn boek Grootmoeders grote oren… is inmiddels een ‘klassieker’. Hierin bewerkte hij op geestige en toegankelijke wijze de klassieke sprookjes zonder daarbij het origineel geweld aan te doen. Daarnaast speelt hij al zijn hele leven toneel en trekt al jaren door het land met voorstellingen rondom zijn boeken. De pers over zijn sprookjesvoorstellingen: Vriens kruipt in tal van personages en vertelt en speelt zo spannend en zo geestig dat hij de zaal een uur lang in zijn ban weet te houden. Ondertussen wordt er ook nog getoverd met licht, muziek en geluid' (Eindhovens Dagblad) 'Hij weet met weinig middelen een hele wereld op te roepen. Een bijzondere voorstelling voor kinderen én volwassenen.' (De Stem) Een familievoorstelling van een uur voor kinderen vanaf 5 jaar én hun (groot-) ouders. Maar óók oudere kinderen zullen er zeker veel plezier aan kunnen beleven.
Geschikt voor:  Theaters en schouwburgen. Voor locatievoorstellingen tegen meerprijs eigen licht en geluid Leeftijd: 5+ Bezetting: 1 artiest en 1 technicus Duur: +/- 55 min Opbouwtijd: 4 uur Maximum aantal: NVT Podiumafmeting: Minimaal 5m. breed, 3 m diep Bijzonderheden: geen
Jacques Vriens is een van de  bekendste  kinderboekenschrijvers van ons land. Zijn boeken (waarvan er inmiddels ruim 3,5  miljoen zijn verkocht) werden vele malen bekroond.
Jacques Vriens
1 voorstelling: €900,00 excl. btw 2 voorstellingen/dag €1200,00 Meerprijs eigen licht en geluid locatie €100,00 excl. btw.